‘Hertog Jan Vatgerijpt-serie is in één woord mindblowing’

4 mei 2017 om 10:58


Hertog Jan is vanaf mijn eerste slokje pils vroeger mijn favoriete Nederlandse brouwerij. Toch was ik pas laat op hoogte van het Vatgerijpt-avontuur, dat meesterbrouwer Gerard van den Broek is aan gegaan met het bekroonde Grand Prestige-bier. Toen ik hoorde dat er een proeverij was met deze exclusieve bieren, kwam ik gelijk van mijn stoel. Het was een begin van een smaakavontuur dat werkelijk mindblowing was.

Door René van den Berk

Sinds dat ik actief ben bij Bierista.nl gaat er een wereld voor me open. Langzaamaan wordt mijn horizon verbreed. Ik kijk inmiddels veel verder dan alleen Belgisch speciaalbier. Daarom was ik zondag ook te vinden in ’t Stulpke in Uden, waar ik heb deelgenomen aan de Vatgerijpt-proeverij, die Hertog Jan samen met Bierista.nl had georganiseerd.

’t Stulpke

’t Stulpke in Uden was één van de negen café’s verdeeld over heel Nederland, waar een proeverij werd gehouden. In al deze proeflokalen konden de deelnemers op een scherm meekijken naar meesterbrouwer Gerard van den Broek en biersommeliers Arvid Bergström en Alain Schepers die vanuit de brouwerij-studio in Hilversum live de proeverij begeleidden.

Mindblowing

Ik kan alleen maar zeggen, dat ik ontzettend veel enthousiaste gezichten zag in Uden. Waarbij de mondhoeken van de gasten steeds verder omhoog gingen gedurende de proeverij. 

Vooral omdat alle Vatgerijpt-bieren stuk-voor-stuk meesterwerken zijn. Ik vind de hele Vatgerijpt-serie in één woord ‘mindblowing’. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Vatgerijpt Cognac en de Vatgerijpt Goose Island, waarbij ik geen duidelijk nummer 1 kan aanwijzen.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.