Hertog Jan en Bierista.nl houden grootste proeverij van Nederland

14 april 2017 om 14:21

Hertog Jan en Bierista.nl verzorgen op zondagmiddag 30 april de grootste proeverij van Nederland. Via Facebook en in negen Hertog Jan-proeflokalen verdeeld over heel het land kun je deelnemen aan de Vatgerijpt-proeverij.

Liefhebbers moesten er lang op wachten, maar nu is het zover. Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt is te koop in de webshop van Hertog Jan. Ook meesterbrouwer Gerard van den Broek heeft er lang naar uitgekeken. Het wachten was op de laatste variant uit Amerika, gebrouwen en gerijpt in samenwerking met Goose Island. Nu de set met de vier varianten compleet is, organiseert Hertog Jan in samenwerking met Bierista de grootste online proeverij ooit. Op 30 april kunnen fans samen met meesterbrouwer Gerard proosten en het smaakavontuur thuis beleven via Facebook Live, of in negen Hertog Jan cafés op groot scherm.

Meesterbrouwer Gerard: “Hertog Jan Vatgerijpt is een bier waar je van moet genieten, en dat doe je toch het beste samen. Ik hoop met zoveel mogelijk Hertog Jan fans te kunnen proosten op dit bijzondere nieuwe bier.”

Online en offline proeverij

Meesterbrouwer Gerard is samen met de Bierista’s Arvid Bergström en Alain Schepers tijdens de online proeverij te volgen via Facebook live. De proeverij is middels een live-verbinding op groot scherm te zien in negen cafés verspreid over het hele land. Zo kunnen de Hertog Jan-fans alle Vatgerijpt varianten proeven onder leiding van het brein achter deze bijzondere bieren. De meesterbrouwer vertelt over de smaak, het proces en beantwoordt prangende vragen van nieuwsgierige proevers.

Smaakavontuur

De online proeverij is het eindstation van een spannende smaakreis die ruim een jaar geleden is begonnen in Arcen. Meesterbrouwer Gerard: “Ik kan niet wachten om iedereen uit te nodigen om onze smaakreis ook zelf te beleven. Dat begint al bij de verpakking: zelfs die is afgestemd op het bijzondere karakter van het bier. Het is een totaalbeleving. We nodigen iedereen uit om online zijn of haar bevindingen te delen en te vergelijken met diverse smaakexperts, brouwers en andere fans. Ik hoop zoveel mogelijk mensen mee te nemen in dit prachtige verhaal en ben razend benieuwd wat ze ervan vinden.”

Alle varianten verkrijgbaar

Alle varianten van Hertog Jan Vatgerijpt zijn uitsluitend te koop via de webshop. De 75cl flessen kosten €19,50 per stuk en komen in een bijzondere verpakking met bijhorend glas. De vier varianten zijn ook als complete set verkrijgbaar in een limited edition voor €78,-. Liefhebbers worden meegenomen door het verhaal in het bijgevoegde boekje, dat het ambachtelijke proces in kaart brengt. Zij kunnen hun bevinding online invullen via de smaakwielen, om deze zo te vergelijken met verschillende experts.

De bieren

Hertog Jan Vatgerijpt bestaat uit de volgende bieren:
Hertog Jan Vatgerijpt Bourbon
Hertog Jan Vatgerijpt Cognac
Hertog Jan Vatgerijpt Port
Hertog Jan Vatgerijpt / Goose Island

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.