Heineken Zero Zero voor de Amerikaanse hero!

21 oktober 2018 om 08:00

Vanaf januari volgend jaar is Heineken 0.0 ook in de Verenigde Staten verkrijgbaar. In de volksmond zal de alcoholvrije pilsener daar besteld worden als een Heineken Zero Zero, dat klinkt best leuk toch! Zullen we dat hier ook gewoon invoeren?

Heineken Zero Zero

Begin 2017 lanceerde Heineken de alcoholvrije variant van hun Heineken pilsener. Ondertussen wordt de Heineken 0.0 in ruim 30 landen wereldwijd verkocht. En het succes in gebleken. De verkoop van alcoholvrij bier steeg met 24%, terwijl de verkoop van bier mét alcohol steeg met 0,2%. Het Heineken marktaandeel in het alcoholvrije segment is in het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld van 2,5% gestegen naar iets meer dan 10%, in een jaar tijd!

Ook in de Verenigde Staten wordt de afgelopen jaren steeds bewuster geleefd. Verantwoord genieten is daar een belangrijk onderdeel van en de Nederlandse biergigant wil daar graag aan bijdragen. Heineken wil de Amerikaanse consumenten met hun alcoholvrije bier dan ook tegemoet komen. Door het bier te lanceren aan de hand van nieuwe momenten om bier te drinken, willen zij hen laten zien dat Heineken Zero Zero altijd kan. Zoals bijvoorbeeld na het sporten, tijdens de lunch of na een vergadering. 

Favoriete 0.0

Heineken 0.0, of Heineken Zero Zero omdat het zo leuk klinkt, wordt gebrouwen als een normale pilsener waarna de alcohol verwijderd wordt. Het heeft meesterbrouwer Willem van Waesberghe heeft hard gewerkt het bier zo te ontwikkelen dat de kenmerkende Heineken pilsener smaak zo dicht mogelijk benaderd wordt. De fruitige aroma’s die samen met de alcohol verwijderd worden, worden bijvoorbeeld naderhand weer toegevoegd.

Bekijk hier de video die wij maakten voor Dat Smaakt Naar Bier waarin onder andere meesterbrouwer Willem van Waesberghe vertelt over zijn favoriete 0.0 moment!

“We weten dat de smaak van alcoholvrij bier soms een barrière is voor consumenten om hiervoor te kiezen. We willen consumenten dan ook graag laten proeven zodat ze de goede smaak van Heineken 0.0 zelf kunnen ervaren. Jarenlang lag alcoholvrij bier onder het vergrootglas van de critici. Met Heineken 0.0 laten we zien dat alcoholvrij bier niet alleen goed kan smaken, maar dat je er bovendien prima mee gezien kan worden. Dus voor het moment dat je even geen alcohol wilt drinken, maar wel met je vrienden wilt proosten, is Heineken 0.0 de perfecte keuze”, aldus Jetske Freeve, Marketing Manager Heineken. Wij zijn natuurlijk heel nieuwsgierig hoe de Zero Zero door onze Amerikaanse biervrienden wordt ontvangen!

[Beeld via Heineken PR door Vijay Slager]