Heineken toont innovaties tijdens Nederlandse Brouwerijdagen

28 mei 2016 om 18:15

De Nederlandse Brouwerijdagen vormen het sluitstuk van de Week van het Nederlandse Bier. Meer dan 100 brouwerijen in Nederland stellen een weekend lang de deuren open. Dat deden ze ook bij Heineken in Den Bosch. Meer dan 1500 bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik.

De bezoekers kregen een rondleiding door de brouwerij en maakten onder andere kennis met de nieuwste innovaties, tapten en proefden een perfect glas bier en kregen informatie over het brouwproces en de duurzaamheidsinitiatieven in en rondom de brouwerij.

Tapcursus

De rondleiding leidde bezoekers langs de belangrijkste plekken van de brouwerij, waaronder de afdelingen Brouwen, Verpakken en Logistiek. Nadat tijdens de rondleiding door meer dan 100 Heineken-vrijwilligers uitleg werd gegeven over het reilen en zeilen binnen de brouwerij, kon op de marktplaats kennisgemaakt worden met de diverse bieren die worden gebrouwen in Den Bosch. Er was daarnaast de mogelijkheid om een tapcursus te doen en deel te nemen aan een bierproeverij van verschillende innovaties.

Innovatie

Brouwerijdirecteur Pieter van der Meulen is verheugd met deze succesvolle open dag: “De open dag biedt ons mogelijkheid om omwonenden kennis te laten maken met onze mooie brouwerij. Het overkoepelende thema van de open dag was innovatie. De Bossche Heineken brouwerij is dé innovatiebrouwerij bij uitstek. We brouwen hier maar liefst 57 verschillende biersoorten, die vanuit Den Bosch naar 155 landen worden geëxporteerd. Naast Heineken en Amstel pils brouwen we hier onder andere ook alle bekende Radler-varianten, het nieuwe Heineken H41, Desperados en Jillz. Wij zijn ongelooflijk trots om onze brouwerij aan zoveel enthousiaste bezoekers te mogen tonen!”

Bierista_Heineken_Nederlandse_Brouwerijdagen.003 Bierista_Heineken_Nederlandse_Brouwerijdagen.002
Nederlandse Brouwerijdagen bij Heineken

Nederlandse Brouwerijdagen bij Heineken

De foto’s zijn gemaakt door Henk van Esch Fotografie.