Gulpener brouwt speciaal bier met verse hop

13 november 2015 om 22:48

Met verse hop bier brouwen. Dat is voor veel brouwers een droom. Bij Gulpener hebben ze jaren geëxperimenteerd. Nu is voor het eerst een Gulpener bier verkrijgbaar dat gebrouwen is met verse hop van de ‘eigen hopboer’ uit Reijmerstok.

Het Gulpener Bier van Verse Hop is vanaf half november verkrijgbaar bij geselecteerde slijterijen, supermarkten en horeca. Het is gebotteld in flessen van 75 cl, ideaal om samen van te genieten.

Smachtend wachtende brouwsels

Tijdens de jaarlijkse hopoogst – dit jaar op maandag 14 september – plukten relaties van Gulpener de hopbellen van de eigen hopranken in het hopdorp Reijmerstok, gelegen op een flinke steenworp afstand van de Gulpener brouwerij. De hop is vrijwel direct richting het brouwhuis in Gulpen gegaan. In de ketels wachtten twee speciale brouwsels smachtend op de groene hopbellen te wachten.

Theezakken vol hop

De hop is verzameld in reusachtige theezakken, die bewust pas aan het einde van het kookproces en voor de vergisting in de brouwketel zijn gehangen.  Een just-in-timeproces waar met veel spanning, maar tegelijkertijd ook vol vertrouwen, naar is uitgekeken.

Bierbeschrijving

Het Gulpener Bier van Verse Hop is een echte ‘jaarling’. “Een ongefilterd, ondergistend bier dat zorgt voor een smaakvol biermoment”, belooft Jan-Paul Rutten, directeur van de Gulpener Bierbrouwerij. “Een uniek bier, want geen enkele andere brouwerij in Nederland beschikt over zijn eigen hop, als onmisbaar plukvers ingrediënt van dit verse hopbier.”

Afwijkend design

Twee jaar geleden kwam de Gulpener Bierbrouwerij op het idee om vers geoogste hop direct aan het brouwproces toe te voegen. Om zo bier met een verrijkt hoparoma te brouwen. De geboorte van Gulpener Bier van Verse Hop, dat werd afgevuld in fusten en via de horecakanalen met succes de weg naar de speciaalbiergenieters vond.  Dit jaar wordt het bier afgevuld in 75 cl flessen en is het verkrijgbaar in supermarkt, slijterij en horeca. Het design van het etiket en de geschenkdoos waarin het bier verpakt is, is afwijkend van de reguliere Gulpener huisstijl. Bij een bier dat zo bijzonder is, hoort een speciale uitstraling, zo vinden ze in Zuid-Limburg.