Grolsch introduceert jubileumbokbier: Gerijpte Herfstbok

22 september 2015 om 10:28

Grolsch kwam vorige week al met een teaser naar buiten. De Twentse brouwer beloofde iets bijzonders in het kader van het 400-jarig juileum, zonder veel mee te vertellen. De aap is nu uit de mouw, of beter gezegd het bokbier is uit de bunker.

Het gebeurde in december 2014. In het diepste geheim werd vanuit de Grolsch brouwerij een speciale lading bier in een oude munitiebunker van vliegveld Twente gereden. De deuren gingen op slot voor een periode van ruim negen maanden. Op de eerste officiële herfstdag onthulde Grolsch de inhoud van de bunker: Grolsch Gerijpte Herfstbok. Een bijzonder bokbier dat speciaal ter ere van het 400-jarige jubileum van Grolsch is gebrouwen en gerijpt onder constante supervisie van Grolsch meesterbrouwer Wim Vermeulen.

Uniek rijpingsproces

De oude munitiebunker bij vliegveld Twente leende zich perfect voor het rijpingsproces van Grolsch Gerijpte Herfstbok. Immuun voor invloeden van buitenaf – lag hier het jubileumbokbier in een droge, koele ruimte zonder lichtinval. Om de intense, rijpe smaak van Grolsch Gerijpte Herfstbok te garanderen stonden de constante temperatuur en smaakontwikkeling onder nauw toezicht van meesterbrouwer Wim Vermeulen.

Marketing poëzie

Voor het 400-jarige jubileum van Grolsch is een speciaalbier ontwikkeld met een uitgesproken aroma. De marketing-afdeling van Grolsch is na een middagje uitgebreid proeven tot de volgende poëzie gekomen:
Grolsch Gerijpte Herfstbok heeft door de zorgvuldige rijping een intens volle smaak waarin de zoetheid gemarkeerd wordt. Een speciaalbier voor de liefhebber met rijpe tonen van karamel, rozijnen en zwarte bessen gecompleteerd met een ronde afdronk. De smaak van Grolsch Herfstbok heeft zich in de fles verder ontwikkeld: van een jonge, zachtzoete bok naar een gerijpte, volmondige bok.

Wil je zelf testen? Dan moet je naar de Jumbo. Alleen bij deze supermarkt is het jubileumbier verkrijgbaar.

Bovenaan zie je in de video hoe Grolsch Gerijpte Herfstbok in het diepste geheim de oude munitiebunker in werd gereden.