Grolsch-brouwer Marc Janssen heeft nieuws

5 oktober 2017 om 11:46

Grolsch-brouwer Marc Janssen heeft wat nieuws. Tijdens de opening van het bockbierseizoen in Zutphen vertelde hij voor de Bierista-camera meer over het tweede bier, dat in de loop van oktober verkrijgbaar is.

Grolsch maakte onlangs bekend vier nieuwe bieren op de markt te brengen. Deze bieren worden in kleine hoeveelheden gebrouwen en zijn daarom bij een geselecteerd aantal horeca-bedrijven verkrijgbaar.

Grolsch Tripel

Het eerste bier is uit. Het is een Tripel gebrouwen met kardemom, citroengras, koriander en curacao-schillen. Dit heeft alles te maken met de voorliefde die Marc Janssen heeft voor deze bierstijl. Vooral Westmalle Tripel en Karmeliet zijn bij hem favoriet.

Saison met honing

Het tweede bier wordt een Saison. Dat is geen nieuws. Wel nieuws is dat er honing is gebruikt als ingredient. De combinatie van een Saison met honing kan iets heel moois opleveren. Of dat ook daadwerkelijk zo is, kunnen we gaan proeven vanaf week 42 bij de geselecteerde horecazaken.

Meer verrassingen

In november en december komen er nog twee bieren op de markt. Dit worden zonder meer bijzondere bieren. Dat is duidelijk te zien aan de twinkeling in de ogen. Het enthousiasme van de jonge brouwer is enorm. Hij krijgt van Grolsch alle ruimte om nieuwe bieren te ontwikkelen in de speciale proefbrouwerij in Boekelo. Aan inspiratie en energie ontbreekt het Marc niet. De Grolsch Weizen IPA was zijn eerste visitekaartje. Zonder twijfel volgen er meer …