25 november is het ‘Grand Prestige Dag’ bij Hertog Jan

3 november 2017 om 08:00

Na een succesvolle eerste editie vindt op 25 november 2017 de tweede editie van de Grand Prestige dag plaats in de Hertog Jan brouwerij in Arcen. Op deze dag wordt het bestaan van Grand Prestige uitgebreid gevierd en is de brouwerij vrij toegankelijk. Daarnaast zijn de exclusieve Grand Prestige flessen uit 2010 en 2011 te koop. Slechts één dag per jaar zijn deze speciale flessen uit de kelder van Hertog Jan verkrijgbaar.

Grand Prestige en livemuziek

Over het gehele terrein zijn verschillende activiteiten voor bierliefhebbers. Van het laten graveren van een Grand Prestige glas, tot het maken van gepersonaliseerde etiketten voor Grand Prestige flessen. Er is Grand Prestige uit diverse jaartallen te verkrijgen, zowel aan de bar als in de brouwerijwinkel. Dit alles onder het genot van fijne swingende (live) muziek.

Meesterbrouwer Gerard van den Broek: “Grand Prestige is het kroonjuweel van onze brouwerij. De smaak is een wisselend palet van geroosterde mout, een vleugje karamel, kruidig en volmondig en in de afdronk proef je een aangename bitterheid met een tikje zoet. Het aroma is heerlijk fruitig. Hertog Jan Grand Prestige is één van de weinige bieren die langer gerijpt kan worden. Vanaf twee jaar na bottelen gaat het bier evolueren naar een portachtige, complexe smaak en geur. Tegenwoordig liggen er talloze flessen te rusten in de kelder onder de brouwerij in Arcen.”

Programma

Een greep uit de verschillende activiteiten op de Grand Prestige dag:

  • Gratis brouwerijbezoek volledig toegespitst op Grand Prestige en het rijpingsproces;
  • Verschillende workshops van biersommelier Fiona de Lange;
  • Graveren van Grand Prestige glazen;
  • Verschillende barbecue gerechten welke overheerlijk smaken bij Grand Prestige;
  • Laat een uniek Grand Prestige etiket maken;
  • Verkrijgbaarheid van verschillende vintage flessen Grand Prestige in uniek giftpack;
  • Proef de heerlijke smaken van de Grand Prestige bonbons, kaas en worst;
  • Verkrijgbaarheid van de laatste voorraden Grand Prestige Vatgerijpt (Bourbon & Goose Island).

Hertog Jan Grand Prestige

De Grand Prestige, gebrouwen met wel vier verschillende mouten, wordt ook wel omschreven als gerstewijn. In de rijpe, volle smaak laten bitter en zoet zich opmerkelijke goed onderscheiden. De smaak van Hertog Jan Grand Prestige wordt door kenners en liefhebbers tot ver buiten onze grenzen gewaardeerd, wat onder andere blijkt uit de gouden bekroningen op diverse gerenommeerde bierwedstrijden. Naarmate Grand Prestige langer bewaard wordt, ontwikkelt die prachtige smaak zich zelfs nóg verder. Na een aantal jaren doet de smaak denken aan een prachtige oude portwijn.

Meer informatie over de Grand Prestige dag vind je hier. Toegang is gratis.