Glen Oak, een onverwachte ontdekking


Het is alweer een aantal weken geleden, dat ik mijn laatste ‘bier-run’ had. Samen met zwager Sebastiaan en goede vriend Robin op pad om snel de grens over te glippen om in België weer een paar onbekende Belgische pareltjes te scoren van microbrouwerijen.

door René van den Berk

Ik ben niet zo van de hippe bieren. Bierstijlen als IPA, Saison en Stout hoeven voor mij niet zo. Ik ben meer van de Dubbels en Tripels. Tijdens mijn speurtocht trof ik tussen de flessen sterke drank plots een donkere bierfles aan met een kurk. We hadden gelijk een klik, die fles en ik. En ik heb ‘m meegenomen.

Glen Oak – gebrouwen door Glen Oak Brewery in het Spaanse Alicante – heeft een speciale lange kurk, die voor houtachtige aroma’s in het bier zorgt. Het is een honingkleurige Amber Ale met 6,2% alcohol. In de smaak vooral vanille en kruiden, maar toch ook best wat hopkenmerken. Dit bier is opvallend ‘smooth’ en zacht en heeft dusdanig veel complexiteit dat het – ondanks het geringe alcoholpercentage – de vergelijking met wijn makkelijk aan kan. Ik dronk ‘m bij een roodbaarsfilet met groene asperges. Een prachtige combinatie. Wat mij betreft mag dit bier de wereld veroveren.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.