Geslaagde Bierproeverij Slijterij Sander Pardijs

7 oktober 2013 om 14:32

Alain Schepers legt uit

Alain Schepers legt uit

Vorden – Afgelopen vrijdag heeft een groot aantal bier- en wijnliefhebbers genoten van een breed en zeer gevarieerd aanbod speciaal bieren, wijnen en port. Slijterij Sander Pardijs presenteerde in de zaal van ‘de Herberg’ een selectie van zijn nieuwe assortiment.

Onder toeziend oog van bierkenners Jacco Roggeveen en Alain Schepers kon een vijftigtal Belgische Speciaalbieren, waaronder St Feuillien, Troubadour en Vicaris aangevuld met een aantal bokbieren geproefd en gekeurd worden. Dat over smaak niet valt te twisten, bleek uit de levendige discussies aan de praattafels.
Aangemoedigd door alle positieve reacties, heeft Sander Pardijs doen besluiten begin volgend jaar een soortgelijke proeverij te organiseren. Hier zullen de accenten dan ook vooral op het voorjaar en de zomer komen te liggen.

Rolcontainers worden gebracht door de stratenmaker. Foto Contact.nl

Rolcontainers worden gebracht door de stratenmaker. Foto Contact.nl

Dat de hele avond ’s middags nog op losse schroeven stond, daar was gelukkig ’s avonds niets meer van te merken. Toch enigszins onverwacht werden afgelopen vrijdag de stenen van de stoep aan de Dorpsstraat op meerdere plaatsen verwijderd.
Waardoor het onmogelijk werd om met volle rolcontainers van de Slijterij naar de Herberg te komen. Na overleg met Oranjewoud, werd de hulp van Jan ingeroepen. Met behulp van een graafmachine en Jan zijn stuurmanskunst werden de verschillende rolcontainers met bier en wijn vakkundig bij de Herberg afgeleverd. Voor deze spontane en originele manier van hulp, heeft Sander een ‘koud’ kratje afgeleverd in de bouwkeet van Oranjewoud.

Ook Bierista.nl was aanwezig met de camera. Bekijk hierboven het nieuwsverslag.

bron: www.contact.nl