Lancering nieuw Belgisch topbier: François Grand Cru

11 mei 2017 om 06:40

Als een bekende Vlaamse journalist (Patrick Van Gompel) zich omringt met een meesterbrouwer (Marc Knops), een maître sommelier (François Huysmans) en een notoir wijnliefhebster (Britt Fieremans) ontstaat een krachtig topteam. Als dit team aan het brouwen slaat zijn de verwachtingen hoog gespannen.

door Chrisje Stultiens

De goudkleurige ongefilterde tripel met 9% alcohol met hergisting op de fles stoot mijn favoriet bier Karmeliet ferm van de troon. De meesterbrouwer gebruikte vier gisten en vier hopsoorten en geeft het resultaat nog een champagnebehandeling door de flesjes vier keer te draaien en keren.

Het verdict

Het bier in het elegante glas ruikt fris pittig en nodigt uit om te drinken. Ik proef een vol, complex, kloek bier met een verrassend lange afdronk. Na een tijdje duikt een fijne bittere smaak op, die met het bovenste deel van mijn gehemelte flirt en een tinteling in mijn neus tovert. Topper!

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.