Met de Lowlander Winter Ale kan je alle kanten op!

18 november 2017 om 12:00

Kortere dagen, langere avonden: de perfecte tijd om lekker binnen te blijven, de kaarsen aan te steken en vrienden en familie uit te nodigen aan een tafel vol eten en drinken. Lowlander Beer geeft advies!

Lowlander Winter Ale

Het is dé tijd om te genieten van de goede dingen in het leven, zoals het vijfde Lowlander bier: een kruidige Winter Ale gebrouwen met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en gember. Lekker aan het einde van een koude dag maar met zijn verwarmende speculaas finish ook het perfecte bier om mee te koken!

De Lowlander aanpak is simpel: eten is beter met bier en bier is beter met eten. Al hun bieren hebben dan ook uitgesproken food pairings. Deze nieuwe Winter Ale is daarop geen uitzondering, ze delen dan ook graag een paar van hun favoriete Winter Ale pairings met ons.

Bierstoof

Niets zo fijn in koude dagen als een grote pan stoofvlees. In dit recept wordt de speculaas finish van de Winter Ale door het toevoegen van speculaas koekjes in de stoofpot versterkt. Zoet en kruidig tegelijkertijd; een goed voorbeeld van bier pairing én koken met bier.

Lowlander kersthamAls je het aan Lowlander vraagt is er geen drank die beter met eten combineert dan bier; ga erop uit en ontdek, geef bier een hoofdrol in je gerechten en maak elk diner speciaal. Zonder de kurkentrekker tevoorschijn te halen.

Kerstham

Gebaseerd op de American Brown Ale stijl past de Lowlander Winter Ale mooi bij de smaak van harde, oude kazen. Maar de subtiele zoetheid van het bier past ook perfect bij zoutig varkensvlees. Voor een interessante balans hebben zij de Winter Ale gebruikt in een feestelijke geglaceerde kerstham. Alleen al van de foto loopt het water je in de mond.