Fidder Bierfestijn is dan misschien klein, maar wel heel fijn!

16 maart 2018 om 08:00

Zaterdag 10 maart kwam er rond 14:00 uur een gestage stroom bierliefhebbers bijeen voor de deur van hotel Fidder in Zwolle. Het doel? Een bezoek aan de vierde editie van het Fidder Bierfestijn! Frits was erbij en vertelt je graag meer over dit kleinschalige maar succesvolle bierfestijn. 

Door Frits Coers

Van idee naar de vierde editie

In 2015 hadden Patrick Fidder en Jaco Schaap van Mitra Assendorp in Zwolle het plan opgevat om een kleinschalig bierfestival in Zwolle te organiseren. Het concept is even simpel als sympathiek; voor een vast bedrag krijgen de bezoekers een proefglas en mogen daarna onbeperkt proeven van de bieren die door een twaalftal brouwers wordt geschonken in het monumentale hotelpand aan de Koningin Wilhelminastraat in Zwolle. Hun idee werd al snel werkelijkheid.

Ook deze vierde editie was er weer genoeg te proeven en te genieten. Kleinere brouwerijen als de Koperen Kat, de Vechtdal brouwerij, Kleijburg en Hettinga Bier, maar ook grotere brouwerijen als ’t Uiltje, Het Anker, de Halve Maan, Chimay, Gulpener, Budels en Malheur hadden een keur aan prachtige bieren meegenomen.

Fidder BierfestijnKlein maar heel fijn

De 150 bezoekers hadden door de kleinschalige opzet de gelegenheid om uitgebreid met de brouwers te praten over de meegebrachte bieren en zo meer te leren over de achtergronden, ingrediënten en brouwproces van deze ambachtelijke bieren.

Door het zachte lenteweer was het ook in de tuin van het hotel goed toeven, ook mede door de kramen met lekkere hapjes, een uitstekende aanvulling op de heerlijke bieren. Alle bierliefhebbers genoten op volle toeren!

Favorieten

De bieren die vooral door de bezoekers werden geroemd waren de Chimay Grande Reserve gerijpt op cognac-, en rumvaten, de collaboration brews van Gulpener, Straffe Hendrik Heritage 2016 en mijn persoonlijke favoriet: Over Den IJzeren Arm van ’t Brugs Bierinstituut met mosterdzaad en fenegriek!

Vlak voor 17:00 werden de taps gesloten en was het einde van de middagsessie daar. In de avond was een tweede sessie van gelijke opzet. Zoals ook vorige jaren was deze editie weer zeer geslaagd en smaakten de bieren naar meer. Bekijk ook de video impressie van RTV Focus van dit evenement!

https://www.facebook.com/rtvfocuszwolle/videos/1460028204119475/