Er is er bijna één jarig: Brouwerij Groninger

23 februari 2016 om 20:34

Charissa Koops loopt stage bij Brouwerij Groninger. Haar taak is om speciaalbier meer bekendheid te geven en het bier van Brouwerij Groninger in het bijzonder. Of ze een artikel mocht schrijven voor Bierista in het kader van het bijna éénjarig bestaan van ‘haar brouwerij’. Natuurlijk Charissa! The floor is yours …

Door Charissa Koops

De ware speciaalbier liefhebbers staan alweer te trappelen van vreugde, het is weer bijna tijd voor het jaarlijkse Bierfestival in de Martinikerk in Groningen op 8 en 9 april. Niet alleen zullen zij vieren dat zij wederom mogen proeven van een variatie aan heerlijke ambachtelijke speciaalbieren. Wie vorig jaar de kerk der speciaalbieren betrad heeft wellicht opgemerkt dat een nieuw speciaalbier in het leven was geroepen. De oprichters van Brouwerij Groninger presenteerden trots wat zij vol liefde en passie hadden gebrouwen: GRONINGER.

Ontwikkelde zintuigen

“AWOOOOOOOOEH!” galmde het door de kerk. Een kreet die doet denken aan een wolf. Zo voelen de oprichters van GRONINGER zich ook. Sociaal, krachtig en sterk ontwikkelde zintuigen. De liefde voor speciaalbier bracht hen samen. Muziekje erbij en het duurde niet lang of het idee werd gebrouwen om een eigen speciaalbier te maken. Met kwaliteit hoog in het vaandel, een streek met prachtige producten en een vléugje rock ’n roll was het recept compleet.

Speciaalbier is speciaalbier als …

Groninger doet haar naam eer aan. Het wordt zowel bedacht als getest in Groningen. Wanneer alle oprichters het bier net zo lekker vinden als de brouwers, alleen dan wordt het bier aan de buitenwereld vertoond. Speciaalbier is pas speciaalbier als het speciaal is, en dát weten ze.

Verjaardag in de Martinikerk

Het assortiment van GRONINGER bestaat op dit moment uit: Spelt Pale Ale, Oerspelt Weizen en Sweet Stout. De brouwers zitten echter niet stil en hebben voor 2016 nog meer betoverende bieren in petto. Wie nieuwsgierig is geworden is natuurlijk welkom om te komen proosten met de brouwers op de eerste verjaardag van GRONINGER in de Martinikerk. Wil je alvast een beetje sfeer proeven, neem dan een kijkje op de website van Brouwerij Groninger.

It’s better to be a wolf for a day, than a sheep all your life!