Emelisse overgenomen door Slot Oostende in Goes

21 oktober 2016 om 14:52

Spannende tijden in de bierwereld in Zeeland. Nadat brouwer John de Vries bekend maakte dat hij zou vertrekken bij Emelisse om te  gaan brouwen bij De Molen in Bodegraven was het onzeker hoe de toekomst voor Emelisse er uit zou zien. Aan die korte onzekerheid is een einde gekomen. Slot Oostende uit Goes heeft de brouwerij en het biermerk Emelisse overgenomen.

Slot Oostende is een historische plek in Goes. Het is een horecagelegenheid waar ook bier gebrouwen wordt. Jens van Stee (26) is sinds eind december brouwmeester van de speciale Slot Oostende-bieren. Inmiddels is bekend dat Anita Maas – ze is samen met Yamina Abdoun onderneemster achter Slot Oostende – het biermerk heeft gekocht. Het restaurant in Kamperland valt niet onder de overname; het betreft het biermerk en de brouwerij.

Brouwen in Goes

In een interview met Omroep Zeeland liet de onderneemster weten dat de huidige Emelisse-brouwerij in Kamperland gewoon blijft bestaan. Wellicht wordt daar nog wel eens wat gebrouwen, maar straks worden de Emelisse-bieren en de bieren van Slot Oostende in Goes gebrouwen.

Voortvarend

De bierbrouwerij in Slot Oostende is nog in ontwikkeling. Anita Maas geeft tot dat de overname erg voortvarend is, maar “dit was een kans die je eigenlijk niet kunt laten lopen.” Door de overname van Emelisse heeft de jonge brouwmeester ineens een fulltime job.

Brouwer Jens van Stee

Op Facebook stelt de jonge brouwer zich voor. Hij beschikt over de nodige ervaring en is al jaren een bekende in de Zeeuwse bierwereld. Zo heeft hij goede banden met de vertrokken Emelisse-brouwer John de Vries en ook Kees Bubberman van Brouwerij Kees! in Middelburg is een goede bekende.

 

Nieuwe Emelisse-bieren

“De bieren van Emelisse zullen dus niet verdwijnen. In tegendeel, ik hoop dat dit een boost betekent voor de bieren. Emelisse was in Kamperland beperkt door zijn ruimte. Max 1000 hectoliter per jaar en de rest werd gemaakt bij De Proef. Wanneer Slot Oostende open gaat, eind januari 2017, mikken wij op het vijfvoudige daarvan”, aldus Jens. “De pareltjes zoals de white labels, Russian Impeial Stout, barley wine, blond IPA en de TIPA blijven natuurlijk bestaan. En daarnaast zullen er uiteraard nieuwe Emelisse-bieren op de plank verschijnen. Daar staat het merk tenslotte bekend om.”