Het Elfde Gebod van start met 1400 euro voor eerste glas

5 september 2016 om 00:10

De verkoop van Het Elfde Gebod is van start gegaan. Dit opbrengst van dit bier, een initiatief van Geniet & Geef, gaat naar KiKa. Tijdens een kick-off bijeenkomst werd het eerste glas bier geveild. Voor het goede doel werd voor dit eerste glas 1400 euro neergeteld.

Ooit was Het Elfde Gebod een gewild bier, gebrouwen door Hertog Jan. Maar zoals dat soms gaat, verdwijnen er soms dingen, die je liever zou willen behouden. Het initiatief van Geniet & Geef was een mooie aanleiding dit bier tijdelijk opnieuw op de markt te brengen, speciaal voor het goede doel.

‘Het Elfde Gebod’ zal niet alleen in de Nederlandse cafés verkrijgbaar zijn. Albert Heijn en Mitra gaan het speciaalbier in unieke kruikjes verkopen in het kader van Geniet & Geef.

Waar er voorgaande jaren 76 hectoliter werd gebrouwen, een hoeveelheid die refereert aan het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker, brouwt Hertog Jan twee maal deze hoeveelheid. Meer dan 160 Nederlandse cafés zullen het bijzondere bier schenken in een uniek nieuw glas. De tweede 76 hectoliter wordt in unieke kruiken in de winkels van Albert Heijn en Mitra verkocht voor het bedrag van €7,60. Ook zal het te koop zijn in de brouwerijwinkel van de Hertog Jan Brouwerij.

Geniet & Geef

Stichting Geniet & Geef is trots op de omvang die de actie aanneemt. Initiator Gaius Voûte: ‘’ We zijn blij met de samenwerking met Hertog Jan. Het blijkt dat horecaondernemers graag ‘Het Elfde Gebod’ weer gaan schenken en door de samenwerking met Albert Heijn en Mitra zijn we in staat om in een keer de omvang van deze actie te verdubbelen. Dat komt uiteindelijk ten goede aan KiKa en daar zijn wij bijzonder trots op.’’
‘Het Elfde Gebod’ is verkrijgbaar op de tap van meer dan 160 Nederlandse cafés. Vanaf nu is het bier in gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij Albert Heijn en Mitra.

 

‘Prachtige gelegenheid om klassieker weer te brouwen’

Hertog Jan vindt het een eer en mooie gelegenheid om de bierliefhebber opnieuw te laten genieten van een beroemde klassieker waarvan de opbrengsten ten goede komen aan KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. ‘Het Elfde Gebod’ is een goudblond bier van hoge gisting en bevat 7% alcohol.

Het Elfde Gebod

De brouwers van Hertog Jan gaan het bier volledig volgens het bijzondere recept dat dateert uit de jaren ‘90 brouwen. Door dezelfde receptuur te gebruiken en te brouwen in de Hertog Jan Brouwerij in Arcen, zal ‘Het Elfde Gebod’ weer exact smaken zoals toen. Meesterbrouwer Gerard van den Broek: “Het bier was erg geliefd en we krijgen nog geregeld de vraag of ‘Het Elfde Gebod’ ooit nog terugkomt op de markt. De samenwerking met Stichting Geniet & Geef is voor ons het mooiste moment om aan dit verzoek gehoor te geven. ‘Het Elfde Gebod’ staat voor ‘Gij zult genieten’ en deze keer zal iedereen nog net iets meer genieten dan normaal, in de wetenschap dat je met ieder glas een donatie doet aan KiKa.’