Duits & Lauret en Bronckhorster Brewing Company in de prijzen

19 september 2016 om 13:51

Goed nieuws uit Japan. Twee Nederlandse brouwerijen zijn in de prijzen gevallen tijdens de Japan Craft Beer Cup. Duits & Lauret won een bronzen medaille met de houtgerijpte rook dubbelbock. Bronckhorster Brewing Company kreeg goud voor de ALTernative.

Duits & Lauret

Marco Lauret van Duits & Lauret is zeer tevreden met de bronzen medaille voor de houtgerijpte rook dubbelbock in de categorie ‘Rook’. Dit bier is zeer complex en is volledig in balans. En dat valt niet mee als je met rooksmaken én houtrijping werkt. Het is dan ook niet voor het eerst dat de houtgerijpte rook dubbelbock in de prijzen viel. Ook tijdens het PINT Bockbierfestival, bij de Brussels Beer Challenge en de Dutch Beer Challenge veroverde dit bier eremetaal.

Bronckhorster

Ook Steve Gammage van de Bronckhorster Brewing Company is blij met de berichten uit Japan. Vorig jaar oogstte de brouwerij ook al eremetaal in Japan. Internationaal jurylid Jos Brouwer reikte bij thuiskomst de prijzen uit aan Steve Gammage en aan Alexandre Bazzo van Cervejaria Bamberg, die op dat moment te gast was in Bronckhorst voor een collaboration met Steve. Die samenwerking was de ALTernative, het bier dat nu goud gewonnen heeft.