Drie Meter Bier propvol speciaalbier

6 januari 2017 om 11:26

Naast onder meer De Bierverteller en Van Bieren heeft Utrecht er sinds kort nog een bierwinkel bij. Drie Meter Bier is een compacte en gezellige winkel propvol met speciaalbier. De winkel is gevestigd achterin het kabinet van de winkel van de Familie van Rijk (brood, lunch en delicatessen) aan de Amsterdamsestraatweg 379 in Utrecht (Zuilen). En zit op een steenworp afstand van de Utrechtse brouwerijen Oproer en van de Streek.

De afmetingen van het schap zijn letterlijk drie meter. Dit maakt de winkel misschien wel het kleinste winkeltje van Utrecht. Het schap staat volgepropt met zoveel mogelijk op smaak geselecteerde speciaalbieren. De nadruk van het assortiment ligt op Nederlandse bieren. Daarnaast worden er met regelmaat bijzondere specials uit het buitenland gehaald.

Growlertap

Bijzonder is de zogenaamde growlertap. “Hiermee kunnen we unieke speciaalbieren die niet of nauwelijks op fles verkrijgbaar zijn zelf voor je af te vullen op fles. Dit zijn bieren van kleine brouwerijen uit de regio of exclusieve en gelimiteerde brouwsels van over de hele wereld. Hiermee haal je altijd iets verrassends en bijzonders in huis. Het afvullen gebeurt onder druk, dit zorgt ervoor dat het bier zeker 7 dagen vers blijft en koolzuur en schuim behouden blijft”, aldus eigenaar van de winkel Fred Buddingh

Biercake

De winkel is ontstaan vanuit een droom en een passie voor speciaalbier. Fred is regelmatig zelf in de winkel aanwezig om leuke en verrassende activiteiten te organiseren. Zo bakt hij op zaterdag vaak een biercake om uit te delen, dit omdat we in de winkel geen bier mogen schenken of laten proeven. Laat je verrassen en breng een bezoek aan onze winkel!

De winkel aan de Amsterdamsestraatweg 379 in Utrecht is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Drie Meter Bier

Drie Meter Bier