DAVO Bieren bouwt op de crowd voor Stadsbrouwerij in Deventer

22 augustus 2015 om 10:51

In Deventer kunnen ze zichzelf binnenkort op de borst kloppen. Het lijkt er op dat de stad een eigen stadsbrouwerij met proeflokaal gaat krijgen. DAVO Bieren is al sinds 2012 actief in de stad, maar brouwde de bieren elders. Begin 2016 moeten de bieren uit de ketels in Deventer komen.

Arnoud Pijpker, Marijn Kroon, Jos Schmitz en Frits Lutgerink zijn de gasten achter DAVO Bieren. De afgelopen periode maakten zijn naam met onder meer een prachtige Tripel en een zomerse Surf Ale. De Deventernaren brouwden buiten de stad. In hun hoppige dromen ging dat heel anders. Daar werd gebrouwen in hun thuisstad.

Begin 2016 een DAVO’tje in het Proeflokaal

Er is een prachtige plek gevonden van 400 vierkante meter in Deventer. Aan de Sluisstraat staat een complex leeg dat eigendom is van de gemeente. Als de gemeente akkoord is, kan het huurcontract getekend worden en de realisatie echt beginnen. Dat lijkt allemaal een formaliteit, want Deventer zet al jaren volop in op citymarketing. Een eigen stadsbrouwerij met proeflokaal kan het imago van een hippe, moderne stad alleen maar versterken. Als de papierwinkel volgens planning rond komt, kan er deze winter gebouwd worden en kun je begin 2016 in het lentezonnetje een DAVO’tje drinken op het terras voor het Proeflokaal.

Crowdfunding

Alle seinen staan op groen. Er is nog één hobbeltje te nemen. En dat gaat om geld. Er is geld nodig om de plannen te kunnen realiseren. Daarvoor doet DAVO Bieren een beroep op de crowd. Een crowdfundings-actie moet de benodige financiële middelen bij elkaar brengen. Op de site van DAVO Bieren kun je je mailadres achterlaten voor meer informatie. Op bijgaande artist impression van Photosjoerd Photography zie je waar je straks kunt chillen met je vers getapte biertje.

Mooie rente en extra’s

In grote lijnen komt het er op neer dat je geld kunt overmaken. Als het streefbedrag wordt gehaald, wordt Deventer een stukje mooier en leuker. Wordt de grens niet gehaald, dan krijg je je geld teruggestort. We gaan er natuurlijk van uit dat het bedrag gehaald wordt. Dan krijg je jaarlijks een mooie rente en extra’s, denk aan bier en uitnodigingen voor special events. Na een aantal jaren krijg je je inleg keurig netjes terug op je bankrekening.