Smul met Pasen van deze ceviche van coquille met champagnebier

26 maart 2018 om 08:00

Het voorjaar is begonnen en Pasen staat voor de deur. Het perfecte moment om eens te bedenken wat je tijdens het Paasweekend op tafel gaat zetten. Charlotte heeft een suggestie van coquille voor je klaarstaan waar je je vingers echt bij aflikt. In combinatie met een frisse bubbel wordt Pasen ongetwijfeld echt genieten!

Door Charlotte Wagenaar

Dit recept is voldoende voor als koud voorgerecht voor 4 personen. Je kunt dit gerecht ook in kleinere portie als amuse serveren!

Ingrediënten

  • 4 grote, verse coquilles
  • 1 citroen
  • 2 limoenen
  • 2 passievruchten
  • yuzu poeder (verkrijgbaar bij de toko)
  • waterkers

Bereiding

Pers de citroen en limoenen uit. Snijd met een scherp mes de coquilles in dunne plakjes. Laat de plakjes coquille ongeveer 10 minuten garen in het citrussap.

Verdeel de plakjes coquille over dan vier bordjes. Halveer de passievruchten en verdeel het vruchtvlees over de bordjes. Garneer met waterkers en bestrooi met yuzu poeder. Als alternatief kun je ook citroenrasp gebruiken.

Dit gerechtje smaakt goed bij een Deus Brut des Flandres. Omdat dit bier iets minder droog is dan andere champagnebieren, balanceert hij de zoetigheid de citrusvruchten. De citrustoets uit het bier doet het goed bij de coquilles.