Ceviche van coquille met champagnebier

5 januari 2018 om 08:00

De feestdagen mogen er dan zo ongeveer op zitten, voor een nieuwjaarsetentje is het nooit te laat. Wil je jouw gasten verrassen? Maak dan deze smaakvolle ceviche van coquille met champagnebier voor hen klaar. Charlotte heeft weer een mooi receptje voor Bierista gemaakt!

Door Charlotte Wagenaar

Koud voorgerecht voor 4 personen. Dit gerecht kun je ook in kleinere portie als amuse serveren.

Ingrediënten

  • 4 grote, verse coquilles
  • 1 citroen
  • 2 limoenen
  • 2 passievruchten
  • yuzu poeder (verkrijgbaar bij de toko)
  • waterkers

Bereiding

Pers de citroen en limoenen uit. Snijd met een scherp mes de coquilles in dunne plakjes. Laat de plakjes coquille ongeveer 10 minuten garen in het citrussap.

Verdeel de plakjes coquille over dan vier bordjes. Halveer de passievruchten en verdeel het vruchtvlees over de bordjes. Garneer met waterkers en bestrooi met yuzu poeder. Als alternatief kun je ook citroenrasp gebruiken.

Dit gerechtje smaakt goed bij een Deus Brut des Flandres. Omdat dit bier iets minder droog is dan andere champagnebieren, balanceert hij de zoetigheid de citrusvruchten. De citrustoets uit het bier doet het goed bij de coquilles.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.