Burg Bieren Bierfeest in Ermelo viert jubileum met extra dag

22 juli 2015 om 21:01

Burg Bieren in Ermelo houdt op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus voor de twintigste keer het Burg Bieren Bierfeest. In verband met het vierde lustrum is het festival dit jaar voor het eerst tweedaags.

Programma vrijdag

Op de vrijdag zijn er vijftien Nederlandse brouwerijen aanwezig met hun speciaalbier. Ook is er dit jaar meer aandacht voor lekkernijen van restaurants of bedrijven uit Ermelo. Burg Bieren presenteert bijvoorbeeld het Veluws Stoofpotje en de Hazeburger.

Zo is het Burg Bieren Bierfeest een mooie gelegenheid om tussen 15.00 en 22.00 uur verschillende bieren en spijzen te proeven. Om de bieren te kunnen proeven moet je een festivalglas kopen. Tegen inlevering van een consumptiemunt kun je je glas laten voltappen. Ook de lekkernijen kun je afrekenen met diezelfde muntjes.

Programma zaterdag

Op zaterdag 1 augustus van 12.00 tot 20.00 uur is het programma hetzelfde als de afgelopen jaren. Ook dan kan er weer volop worden geproefd van tientallen verschillende speciaalbieren.

Meer dan 100 Nederlandse bieren

Het Burg Bieren Bierfeest is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse bierproeverijen van het land. Bijzonder aan dit festival is dat er enkel Nederlandse brouwerijen aanwezig zijn met hun speciaalbieren. Op dit moment vindt er een extreme groei van Nederlandse brouwerijen plaats. Op het festival zijn 34 Nederlandse brouwerijen aanwezig, die elk zes of zes verschillende speciaalbieren presenteren. In twee dagen tijd kun je dus meer dan honderd verschillende bieren van eigen bodem proeven.

Lege handen

Ook op zaterdag is gedacht aan de innerlijke mens, zoals het varken aan spit, palingroken en andere lekkere snacks. De hele dag is er live muziek. En heb je bieren gevonden die bij jou passen. Loop dan nog even de winkel binnen met meer dan 1500 verschillende bieren. De winkel is de hele dag geopend, zodat je niet met leg handen thuis hoeft te komen.
Het Burg Bieren Bierfeest vindt plaats bij Burg Bieren aan de Putterweg 45 in Ermelo.