Bruisend Apeldoorn: speciaalbier, theater, muziek en koopzondag!

1 september 2016 om 18:59

Het Marktplein in Apeldoorn is zondag 4 september weer een walhalla voor bierliefhebbers. Zo’n dertig brouwerijen uit Nederland, België en Duitsland laten de bezoekers kennis maken met hun bieren. Behalve bier is er veel straattheater en natuurlijk muziek. De toegang is gratis.

Het bierfestival in Apeldoorn heeft een heel eigen DNA en is niet of nauwelijks te vergelijken met andere bierevenementen. Op het grote plein naast het gemeentehuis wordt op zondag 4 september een mega-terras ingericht. Hier kunnen duizenden bezoekers genieten van hun glas speciaalbier. Enkele Nederlandse brouwers, die hun opwachting maken zijn Bronckhorster Brewing Company, Maximus, Puik Bieren, Epe Bier Collectief, Bax Bier, Jopen, De Kleine Beer en De Vlijt.

Met een mooi glas speciaalbier in de hand kun je genieten van diverse straattheater-acts. Tijdens deze elfde editie van Bruisend Apeldoorn is de organisatie er in geslaagd enkele bijzondere, zeer verrassende acts naar Apeldoorn te halen. Voorgaande jaren vergaapte menig bierdrinker zich aan de kunsten van deze artiesten, soms zichzelf afvragend of ze echt niet te diep in het glaasje hadden gekeken.

Geen festival zonder muziek. En die wet geldt ook in Apeldoorn. Diverse artiesten zorgen voor een vrolijke noot. Bruisend Apeldoorn begint al om 12.00 uur en duurt tot 20.00 uur. De hele dag is er dus van alles te doen en te beleven voor jong en oud met bier in de hoofdrol. Voor de liefhebbers van shoppen: het is deze dag ook koopzondag in Apeldoorn.

Bekijk de video voor een sfeerverslag van een eerdere editie.
De foto is gemaakt door D&R Fotografie – Bierfestival Apeldoorn.