Brouwerij Noordt wint de Rotterdamse Ketelbinkieprijs 2018!

25 september 2018 om 13:00

Brouwerij Noordt mocht vanmorgen de Ketelbinkieprijs 2018 in ontvangst nemen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een relatief jonge Rotterdamse onderneming. Brouwerij Noordt heeft het afgelopen jaar zoveel lef, initiatief en doorzettingsvermogen getoond dat zij de absolute winnaar van 2018 zijn!

Ketelbinkieprijs 2018

Meesterbrouwer Peter Rouwen, ondertussen een echt Rotterdams icoon, neemt de prijs geëmotioneerd aan van burgemeester Aboutaleb tijdens het Rotterdamse Ondernemers Ontbijt.

De Ketelbinkieprijs is een Rotterdamse aanmoedigingsprijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een Rotterdamse onderneming die zich dat jaar op een originele en innovatieve wijze heeft geprofileerd. Dit jaar voor alweer de 35e keer! Natuurlijk is het Rotterdamse karakter daarbij erg belangrijk, en dat zit bij Brouwerij Noordt wel goed!

“Ik heb internationale prijzen gewonnen met onze bieren, maar die zijn allemaal van tafel afgeveegd door deze prijs”, zegt Peter tegen RTV Rijnmond. In 2016 schreven wij al eens over de echt Rotterdamse mentaliteit bij Brouwerij Noordt. Dat stuk lees je hier!

Brouwerij Noordt

De Rotterdamse brouwerij vind je aan de Zaagmolenkade, uiteraard in het noorden van de stad. In de moderne brouwerij geniet je van de lekkerste bier van de tap, met een oer-Rotterdams karakter. In het gezellig en ruim opgezette proeflokaal vermaak je je prima op een zonnige middag, maar ook op een regenachtige dag kun je hier binnen stappen. In 2014 werd Brouwerij Noordt opgericht, maar de plannen werden eind 2010 al gesmeden.

De sociale verbinding van de brouwerij was doorslaggevend in het winnen. Juryvoorzitter Bas Janssen noemt niet alleen het bier echt Rotterdams, maar ook het bedrijf zelf. “De brouwerij is sociaal verbindend in een omgeving die helemaal groeiende en bloeiende is: Rotterdam Noord. Brouwerij Noordt speelde op een hele positieve manier in op onze emoties. Wij dachten: dit is zo Rotterdams. Een terechte winnaar.”

Heb jij de bieren van Brouwerij Noordt al eens geproefd? Geef jouw mening via de brouwerspagina!

[Beeld: Facebookpagina Brouwerij Noordt]