Kick off BrewDog Dealers Club in café Zeezicht in Breda

27 maart 2017 om 00:01

Als ik aan mensen uit moet leggen waarom BrewDog zo’n vette brouwerij is, weet ik nooit zo goed waar ik moet beginnen. Meestal vertel ik het verhaal van een werknemer, die ‘mother fucker day’ op de blikjes Punk liet printen en daarvoor niet bestraft werd – ook niet na duizenden recalls. Hij werd juist gekroond als werknemer van de maand.

door Sanne Carbaat

Ander voorbeeld is de open brief die de (echte Brewdog-oprichter) James schreef aan de (neppe) BrewDog Bar in Changzou, China. In plaats van een rechtszaak om de naams BrewDog te beschermen prees James de entrepreneur en noemde hij hem een ‘comrade’ en de bar zelf bewijs van een ‘tectonic shift’ in aandacht voor craft producten in plaats van globale merken.

BrewDog pup

O, en als je een puppy wilt adopteren, geven ze een week vrij om voor je nieuwe huisdier te zorgen. Zomaar, van de zaak, gewoon omdat het kan. Je nieuwe pup kan je dan weer meenemen op vakantie naar The DogHouse, ‘s werelds eerste bierhotel (helaas alleen nog in Columbus, Ohio), the hoppiest place on earth! Beat that, Disney! 
 

Iconische Punk IPA

BrewDog is ondertussen niet meer weg te denken uit ons bierige landschap. Er zijn fervente Punkers, mooie specials en genoeg craft beer for the people. Er zijn ook nog steeds mensen als mijn tante Hannie die de Punk IPA vergeleek met Dreft, maar ik geloof dat dat een uitstervend ras is. En, ze verkoos het alsnog boven de pils.


Brewdog

Brewdog

Dog dealers

Ook al zit Craft Beer Revolution er dus al goed in, het kan altijd meer en beter! Daarom is BrewDog, naast alle andere evenementen, tap take overs en festivals, ook begonnen aan het Dog Dealers Programma. Naast een vaste Punk kraan, krijg je dan ook maandelijks minstens één special van BrewDog, die alleen bij de Dog Dealers verkrijgbaar zijn. Altijd wat bijzonders op tap dus.

Zeezicht Breda


Dit programma alleen zou al voldoende moeten zijn voor de professionele bierliefhebber, maar er zijn ondernemers die nog een stapje verder gaan. Zo hebben Daan en Steven van Café Zeezicht aan de Grote Markt in Breda nog een paar stappen extra genomen en de DogClub opgericht. Er is een stempelkaart, DogDay op donderdag en had ik de maandelijkse grabbelton al genoemd? Je stempelkaart volmaken is een reisje langs allerlei BrewDog specials: de small batches, seasonals, core beers, wild cards en high octane bieren. Wees niet bezorgd, je hebt aantal weken om je stempels te verdienen en bent iedere avond welkom. Als je kaart vol is, moet je terugkomen met je eigen hond, een leenhond of tekkel Frits, Bredaas trots (zie kalenderwaardige foto van de BrewDog pup).
  

Dog Member Club

Samen met BrewDog Ambassador Loetje heb ik de kick off van de Dog Member Club mogen bijwonen. Het was de ellenlange treinreis volledig waard. Een van de medewerkers heeft eigenhandig een welkomstbord in elkaar geschilderd en we konden geen tafel vinden zonder BrewDog bieren, Punkkaarten en HotDog menu’s. Vóór de speech van Loetje en Daan en het aanslaan van het eerste fustje Zeitgeist waren de specials op fles al uitverkocht en alle sleutelhangers uitgedeeld. 
 

Brewdog

Brewdog

Cocao Psycho

Natuurlijk zijn de Zeitgeist en Punk deskundig geproefd, maar mijn persoonlijke hoogtepuntje van de avond was de Cocoa Psycho. Na zoveel verhalen en onverkrijgbaarheid, kon ik hem eindelijk proeven. Ik kan alleen maar aanraden naar je dichtsbijzijnde Dog Dealer te rennen. Als die toevallig in Breda is, kan je misschien zelfs Frits nog ontmoeten.

Brewdog for all the people

Helaas komt aan al het plezier een einde en moesten we weer terug naar het Hoge Noorden. Wel ná afgesproken te hebben dat Daan, Steve én Frits langskomen in Amsterdam om daar alle Punk taps en Dog Dealers aan te doen. Genoeg bieren om te proeven, de komende maanden.
 Ik geloof dat één van de Punk liefhebbers die avond in Zeezicht zeker tegen de 70 jaar aan liep. BrewDog is écht craft beer for all the people.