Bräuhaus Brothers zijn onderweg in Ramble Rally

18 september 2017 om 09:46

De Bräuhaus Brothers nemen deel aan de Ramble Rally. In hun gepimpte Chrystel PT Cruiser rijden Mark de Graaf en Maarten Tegenbosch langs de mooiste plekjes in Europa. Vandaag zijn ze gestart vanaf Biersdorf am See, vlakbij Bitburg.

Op deze eerste dag staan er drie etappes op het programma. De eerste duurt nog geen uur; de tweede drie uur en de laatste van de dag duurt vijf uur.

Bitburg

De aankomst was zondag. En als je dan in de omgeving bent van Bitburg, wat doe je dan? Inderdaad, dan proef je de Bitburger Pilsener. Die viel bij Mark en Maarten in de smaak. Ze waren te spreken over de verfrissende prikkeling, het hoppige bittertje en de cleane, vrij droge afdronk. Na het Duitse pilsje ging het duo op zoek naar wat smaakvollers. Dat vonden ze in de Benediktine Helles Orginal en Dunkel.

Benediktine

Alhoewel, de Helles Orginal was toch ook wel erg licht en vlak en miste de kenmerkende banaan-aroma’s die je in een Weizen zou verwachten. De Dunkel kreeg de barman zelfs terug. Maarten en Mark vonden de metaalsmaak veel te overheersend. De geroosterde moutsmaak met lichte koffietonen was nog wel ok, maar toch ook erg vlak.

Vanochtend is de rally dus daadwerkelijk begonnen. Maar niet voordat alle deelnemers de blaasproef hadden doorstaan. Laatste berichten zijn dat alles goed gaat met de Bräuhaus Brothers. De eerste etappe is afgelegd en de mannen rijden nu in Luxemburg.

To be continued …