Bokkenwandeling langs cafés in Leiden

3 november 2014 om 21:38

Er kan weer bockbier worden geproefd in Leiden. Groepswijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze hebben voor zondag 9 november een aantrekkelijke route langs zes cafés uitgezet waar bockbier van kleine Nederlandse brouwerijen geproefd gaan worden. Bij het bockbier wordt een bijpassend hapje geserveerd.

Twee routes

Deelnemers maken een fraaie stadswandeling langs zes cafés in de Leidse binnenstad. In totaal doen er negen cafés mee. Er zijn twee routes. De cafés die meedoen zijn: Café L’Espérance, Café de Keyzer, Café de Kroeg, Biercafé Lemmy’s, Café Storm, Sociëteit de Burcht, Etablissement Einstein, Café de Vergulde Kruik en Café Re-Spons.

Kleine brouwers

Tijdens de Bokkenwandeling kunnen bieren geproefd worden van kleine Nederlandse brouwerijen. Dit jaar is door bierkenner Bas Koster weer een mooie selectie gemaakt: Het Schevenings Bokje van brouwerij Scheveningen; Weijsbeer Bock van brouwerij de Blauwe ijsbeer; Zaans Bokje van brouwerij Breugem; Slobberbok van Brouwerij Klein Duimpje; Maximus Bock van Brouwerij Maximus; Texels Bock van Texelse Brouwerij; Nelis Herfstbock van Brouwerij de Prael; Christoffel Bok van Christoffel Speciaalbieren en Kompaan Bokbier van Kompaan.

Deelnemen

Deelname aan de Bokkenwandeling kost € 27,50 p.p. (€ 30 op de dag zelf, daginschrijving bij de Vergulde Kruik van 13.30 tot 14.30 uur). Hiervoor ontvang je een routebeschrijving, een stempelkaart, zes bockbierbonnen, een speciaal glas en aan het eind van de wandeling een oorkonde en een leuke attentie. Starten kan vanaf 14.00 uur. De Bokkenwandeling eindigt om 19.00 uur. Aanmelden en meer informatie op www.bokkenwandeling.nl.

Bokkenwandeling

Bokkenwandeling in Leiden.