Bier met een strippenkaart bij Bockspringen Moergestel

25 september 2017 om 10:30

In het Brabantse Moergestel keert de traditie ieder jaar weer terug: Bockspringen! Dit jaar 10 bieren van 10 verschillende brouwerijen, veelal kleinschalig en nieuwe namen met nieuwe brouwsels.

Biertraditie in Moergestel

Zo’n 10 jaar geleden dronken we vooral bockbieren van de bekende grotere brouwerijen, waarvan we ook pils dronken. Dankzij de bierrevolutie die vooral de laatste jaren zichtbaar is geworden in de komst van honderden kleine Nederlandse brouwerijen, hebben we inmiddels ook keuze uit honderden verschillende bockbieren. Dat maakt een evenement als het Bockspringen in Moergestel vele malen interessanter. En dan vooral voor al die liefhebbers die willen genieten en graag de vergelijking willen maken van wat ze nu echt lekker vinden.

Om die liefhebbers tegemoet te komen is het dus van belang dat de organisatie daar werk van maakt en dat doen zij dan ook graag. Vereniging Bierproeven Moergestel die al jarenlang enthousiast het evenement op poten zet, is zelf altijd op zoek naar nieuwe bieren en zeer zeker ook naar die van startende brouwerijtjes. De organisatie is dan ook dankbaar dat deze keer veel kasteleins de keuze van de bockbieren aan de vereniging hebben overgelaten.

Onbekende brouwerijen met heerlijke biertjes

Daarom dit jaar 10 biertjes van 10 verschillende brouwerijen, veelal kleinschalig met nieuwe namen en nieuwe brouwsels. Daaronder zelfs een paar brouwers uit de regio. Uiteraard is Reuzenbieren uit Moergestel zelf ook weer van de partij. Met dit keer een kersverse frisse herfstbock van 6,5%. Maar ook bier van De Nar uit Haaren en de Croy Bock bij ’t Stokske, die heeft besloten weer aan te sluiten bij ons geweldige evenement.

Koop je strippenkaart

Koop op zondag 8 oktober je strippenkaart bij een van de deelnemende Moergestelse horeca gelegenheden. De start is om 14.00 uur, Maak je rondje door de kern van Moergestel en spring op de Bockenwagen voor de rit naar het Stokske en het Draaiboompje. Bepaal waar je eindigt en lever daar je strippenkaart onder vermelding van je eigen naam, zo ding je ook dit jaar weer mee naar mooie prijzen!

Via: Oisterwijknieuws