Bird Brewery en Oersoep lanceren collab #3: Chick Magnet

24 maart 2018 om 08:00

Zoals je weet vliegt Bird Brewery in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. In maart lanceert de brouwerij samen met het Gelderse Oersoep de Chick Magnet. Deze Sour Pale Ale is fris, licht zuur en heerlijk doordrinkbaar.

Chick Magnet

De derde collaboration brew is gebrouwen met Oersoep uit Nijmegen. De Nijmeegse brouwerij is de afgelopen jaren snel gegroeid en hebben zich intussen gevestigd in de voormalige Honigfabriek. Oersoep staat bekend om hun droge en complexe bieren.

De nieuwe Chick Magnet is fris, licht zuur en heerlijk doordrinkbaar. Deze Sour Pale Ale is de ideale kennismaking met het biertype sour. Door een flinke dosis abrikozen blijft het bier heerlijk fruitig. Een pure chick magnet die alle vrije vogels zeer zeker zal aantrekken.

Bird Collab Tour

De mannen van Bird Brewery, Rik en Ralph, zijn blij met de uitkomst van het derde collab bier. “De Chick Magnet is een bier dat ik zelf ook graag drink. Het is extra leuk om een sour te brouwen met Oersoep, omdat zij hier enorm veel ervaring mee hebben”, vertelt Rik. “Bovendien hebben we tijdens het brouwen een fantastische tijd gehad. Hele leuke gasten, veel geproefd en ontzettend veel gelachen met de mannen van Oersoep.”

Ook Ralph is enthousiast over de Bird Collab Tour. Hij zegt: “De Gijtlijster en de Barley Bird zijn met open armen ontvangen. De bieren krijgen prachtige waarderingen op reviewsites en social media. Ik ben ervan overtuigd dat de Chick Magnet ook in de smaak valt bij de bierkenners. Het is echt een topper.”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal liefst 14 awards met hun bieren.