Coolmees met Brouwerij Noordt is #4 in de Bird Collab Tour!

13 april 2018 om 08:00

In de Bird Collab Tour is het deze maand de beurt aan Zuid-Holland. En hoe kan het ook anders dan dat de Amsterdamse brouwerij dan de samenwerking aan gaat met de Rotterdamse brouwerij Noordt. Het resultaat? De Coolmees!

Bird Collab Tour

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew. Dat betekent 12 maanden, 12 provincies en 12 bieren! In april lanceert de brouwerij samen met de Rotterdamse Brouwerij Noordt de Coolmees. Deze frisse, laag alcoholische Hoppy Lager heeft een moutige smaak met vele frisse citrustonen. Een topper die de vogels tot ver buiten de Rotterdamse Coolsingel laat fluiten!

Deze vierde collaboration brew is dus gebrouwen met Brouwerij Noordt uit Rotterdam. De Rotterdamse brouwerij is gevestigd in een oude brandweerkazerne aan de Rotte en staat bekend om hun ‘no nonsense’ bieren die altijd soepel en doordrinkbaar zijn. Hoofdbrouwer Peter Rouwen is dan ook een waar icoon in de stad aan de Maas.

Coolmees

De Coolmees is een frisse, laag alcoholische lager gebrouwen met 100% munich mout en twee verschillende hopsoorten. Dit geeft het bier een moutige smaak met veel citrustonen. Een topper van Rotterdamse bodem met een Amsterdamse twist.

De mannen van Bird Brewery Rik en Ralph zijn wederom zeer tevreden met de uitkomst van alweer het vierde collab bier. “De keus voor een Hoppy Lager was snel gemaakt. Brouwerij Noordt staat bekend om dit biertype. De Coolmees is precies geworden zoals bedoeld, een complexe lager, maar lekker en doordrinkbaar voor elke bierliefhebber,” vertelt Ralph.

Ook Rik is te spreken over de vierde collab brew. Hij zegt: “De reviewsites staan vol positieve reacties over onze vorige collabs, desondanks blijft het elke maand weer spannend of de nieuwste collab ook in de smaak gaat vallen. Maar na het proeven van de Coolmees ben ik er van overtuigd dat ook dit weer een schot in de roos is.”

Heb jij de collabs van Bird reeds geproefd? Als Bierista kun je ze hier reviewen!