Bier van de Week | Muifel 1357 Dubbel

13 juni 2018 om 08:00

Het ‘Bier van de Week’ is dit keer weer vers van de pers! De Muifel 1357 Dubbel is begin juni gelanceerd tijdens de Open Brouwerijdagen. Ontdek snel meer over dit mooie Dubbel bier!

Open brouwerijdagen

Tijdens de drukbezochte open dagen op 2 en 3 juni 2018 in het kader van De Week van het Nederlandse Bier heeft de Osse Muifelbrouwerij haar zestiende bier gelanceerd: de Muifel 1357 Dubbel. Eigenaar Martin Ostendorf zegt: “Op onze open dagen laten we bierliefhebbers toe op onze locatie, die normaal niet publiek toegankelijk is. Bierliefhebbers kunnen tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen het verhaal achter onze brouwerij en de bieren ontdekken.”

De week van het Nederlandse Bier laat Nederland elk jaar opnieuw volop genieten van bier. Een traditie die gewaardeerd en geëerd wordt. Het voor brouwers dan ook een mooie kans hun bedrijf van dichtbij te presenteren. “We laten zien met welke ingrediënten ons bier wordt gemaakt en hoe wij dagelijks de bieren brouwen. Natuurlijk vertel ik ook iets meer over hoe ik nu tot de ontwikkeling van een nieuw bier kom en krijgt iedereen uitgebreid de gelegenheid om onze bieren te proeven. Dit jaar maakten we het weekeinde extra bijzonder door op onze eigen locatie een gloednieuw Muifelbier te presenteren. De Week van het Nederlandse Bier is echt een prachtig initiatief om aan heel Nederland te laten zien hoe rijk onze biercultuur is”, aldus Martin.

Muifel 1357 Dubbel1357 Dubbel Muifel

In het jaar 1357 verleende Graaf Dicbier de poorters van Megen stadsrechten. Enkele jaren later, in 2006, werd in dit stadje aan de Maas de Muifelbrouwerij geboren. Sinds mei 2018 brouwt de Muifelbrouwerij dus deze volmondige en soepele, moutig smakende dubbel. Met een prachtige rood-bruine kleur, stevig aangezette karamelsmaken en een hint van koriander. Deze Brabantse Dubbel bier zowel rijk van smaak als makkelijk drinkbaar.

Met de Muifel 1357 Dubbel is het rijtje van de klassieke Belgische bierstijlen Blond – Dubbel – Tripel en Quadrupel compleet. Maar natuurlijk heeft de Muifelbrouwerij aan elk van deze biersoorten een unieke twist gegeven en eigen uitstraling, eigen beleving en bovenal eigen smaak toegevoegd.

Bekijk hier alle bieren van de Muifelbrouwerij!