Bier en kaas als perfecte afsluiting van je weekend!

3 september 2017 om 09:00

De perfecte dag voor een heerlijke bier & kaas borrel? Eigenlijk kan het iedere dag, maar zondagmiddag leent zich hier in het bijzonder voor. En dat klinkt toch als de perfecte afsluiting van je weekend? Relaxed genieten en nieuwe smaakcombinaties uitproberen. Wij stellen je graag drie leuke setjes voor!

Blond & Mild

Blonde bieren zijn perfect te combineren met milde schimmelkazen zoals brie of een lichte geitenkaas. Kies als bier bijvoorbeeld voor een Affligem Blond, Grimbergen Blond of Leffe Blond. Speciaalbieren zoals een Blonde Brugse Zot of Bronckhorster Blond Coop zijn ook uitstekende opties.

Donker & Stevig

Donkere bieren hebben vaak zoete toetsen van karamel en chocolade in zich. Deze zijn goed te combineren met stevige kazen zoals cheddar, schapenkaas of Manchego. Kies hierbij voor bieren zoals Budels Oud Bruin, Maredsous Brune of Affligem Dubbel. Oud bruine bieren zoals Brand & Alfa sluiten hier ook mooi op aan.

Bitter & Blauw

IPA’s hebben vrijwel altijd een lekker bittere smaak. Deze bieren combineer je perfect met oude kazen. En even geen zin in kaas? Dan is de oerhollandse bitterbal óf chinees eten echt een heel mooie balans! Kies eens voor de IPA van Brouwerij ’t IJ, de Amsterdam Brewery Lost Identity IPA of Brand IPA. Ook de Houblon Chouffe is een mooie IPA voor deze spijscombinatie!

Heb je nog niet genoeg inspiratie? Volg onze Facebook & Instagrampagina voor meer en blijf op de hoogte van allerhande biertips, weetjes en sensaties!

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.