Bier & Bites bij Het Schultenhues and Friends

30 januari 2015 om 18:37

Biersommelier Alain Schepers verzorgt elke eerste vrijdag van de maand een bier-spijsproeverij bij Het Schultenhues and Friends in Zutphen. Op vrijdag 6 maart staat de Achterhoekse Bierista klaar met negen verschillende bieren, waaronder de Malheur Dark Brut en de St. Feuillien Grand Cru. Deze en andere bieren worden gekoppeld aan gerechten bedacht door sterrenkok Peter Gast.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een gerecht met hert, knolselderij, hazelnoot en eigen jus. Hoe zou dat smaken met een Rodenbach Caractère? Of pure chocolade met gekarameliseerde walnoot en mandarijn in combinatie met een Broeder Jacob Double Port.

De biersommelier is vanaf 18.00 uur aanwezig op de eerste verdieping van het restaurant in het historisch hart van Zutphen. Hij vertelt de gasten meer over de bieren die hij schenkt. “Gerechten met wijn, dat kent iedereen wel. Veel mensen zijn aangenaam verrast als ze bier proeven dat een geweldig koppel vormt met het gerecht. Alle bites zijn met uiterste zorg bereid en de bieren met zorg geselecteerd.”

Je kunt al kennismaken met Bier & Bites vanaf 14,50 euro. Dan proef je drie gerechten en drie bieren. In totaal zijn er drie van deze combi’s. “Dus voor slechts 43,50 euro heb je een avondvullend programma en proef je dus negen bijzonder smaakvolle bites en proef je negen absolute topbieren.”

Reserveren hoeft niet, maar is wel makkelijk. Het Schultenhues & Friends, ’s Gravenhof 5, tel. 0575-510005. Bier & Bites met de biersommelier is er elke eerste vrijdag van de maand; dus op 6 maart, 3 april, 1 mei, 6 juni en 3 juli.