Je hebt nog maar even om te stemmen op jouw favoriet!

31 maart 2018 om 08:00

Afgelopen jaar hebben we magische grens van 500 brouwerijen in Nederland overschreden. Ondertussen zijn dit er zelfs al meer dan 520. Omdat we soms door het bos de bomen niet meer zien gaat online biershop Beerwulf nu opzoek naar de favoriete, meest bijzondere brouwerij van Nederland. Je kunt nu stemmen op jouw favoriet uit de provincie.

De eerste ronde

Je kunt nog tot en met 3 april stemmen op jouw favoriete brouwerij uit één van de Nederlandse provincies. In deze eerste ronde kiest het publiek online uit de genomineerde en aangemelde brouwerijen zijn of haar favoriet. Om winnaar van een provincie te worden heeft een brouwerij tenminste 50 unieke stemmen nodig. De twaalf provinciewinnaars gaan door naar de finaleronde. Hierbij worden de bieren van de brouwerij geproefd door een vakjury. Het oordeel van de vakjury bepaalt voor 50% de einduitslag. Van de 12 provinciewinnaars wordt een speciaal Beerwulf bierpack samengesteld.

Als provinciewinnaar word je in een grote advertentie in het AD en het Parool voorgesteld. Daarnaast wordt er op regionale nieuwssites aandacht besteed aan de wedstrijd onder het mom “Dit is de favoriete brouwerij van jouw provincie”.

Van de provincie naar de finale

Na de eerste ronde is het tijd voor de finale. Ook het publiek krijgt hier weer een stem, deze kunnen zij in de finaleronde dus nog eens uitbrengen op hun favoriete brouwerij. Bij de stemming voor de finaleronde begint iedere finalist weer op nul stemmen. De publieksstemming bepaalt dus de andere 50% van de uiteindelijke uitslag.

De uiteindelijke landelijke winnaar mag zich in 2018 de favoriete en meest bijzondere brouwerij van Nederland noemen. Deze uitslag wordt tijdens de Week van het Nederlandse Bier tussen 24 mei en 3 juni bekend gemaakt. Deze winnaar krijgt een paginagrote advertentie in alle regionale dagbladen van Nederland en is een jaar lang te koop via de webshop.

Stemmen doe je hier!