Bas Schampers legt speciaalbieren op in Bourgondische Bierkelder

24 april 2016 om 14:28

Het opleggen van bieren wint aan populariteit. Bierkenner Bas Schampers speelt met zijn Bourgondische Bierkelder slim in op deze ontwikkeling. Half mei begint een crowdfundingscampagne, waarmee hij zijn stoute plannen werkelijkheid wil laten worden. Iedere nieuwsgierige bierliefhebber kan met Bas het nieuwe avontuur instappen.

De Bourgondische Bierkelder is een langgekoesterde wens van Bas Schampers. “Er zijn zoveel mooie bieren, die nog mooier worden als je ze een tijdje op de juiste wijze oplegt. Rozijnen, portachtige smaken, heel spannend waar de smaken naar toe gaan, want elk bier ontwikkelt zich weer anders.”

Brabants klooster

De over het algemeen wat zwaardere donkere bieren worden bewaard in de kelders van een klooster in het Bourgondische Brabant. “In welk klooster we de bieren bewaren? Dat is niet geheim, maar we willen het toch een beetje mysterieus houden. Mensen die bieren kopen krijgen een eigendomscertificaat, waar de locatie genoemd staat. Voorlopig hou ik het bij deze mededeling.”

Investeren en voorverkoop

De crowdfundingscampagne begint half mei. De Bourgondische Bierkelder gaat van start bij een bedrag van 20.000 euro. Een deel van de campagne is gericht op investeringen. De geldschieter krijgt rendement op het geïnvesteerde bedrag. Bas hoopt ook dat veel bierliefhebbers investeren in bieren. Bieren in de voorverkoop komen van brouwerijen als LaTrappe, Maallust, Muifel Brouwerij, Epe Bier Collectief en Het Anker (Gouden Carolus). Bas is ook bezig om geuzes aan het assortiment toe te voegen. Vooral deze zure bieren lenen zich om langer te bewaren. Sommige geuzes ontwikkelen zich in tientallen jaren tot bieren met zeer complexe aroma’s en smaken.

Op korte termijn gaat de website van de Bourgondische Bierkelder live. Bij Bierista houden we je daarvan natuurlijk op de hoogte. Het laatste nieuws krijg je ook als je de Facebookpagina van de Bourgondische Bierkelder liket.

Over Bas Schampers

Bas Schampers (29) woont in Breda en is eigenaar van Baspitality. Onder die naam verzorgt hij onder meer gastvrijheidstrainingen. Daarnaast is hij specialist op het gebied van koffie en van bier. Bas is actief als blogger op Bierista.