Apeldoorn Bruist, een zondag vol bierplezier

4 september 2015 om 15:31

Apeldoorn staat nou niet echt bekend als een bruisende en levendige stad. Maar één dag per jaar bruist het wel op het Marktplein. Op zondag 6 september is het weer zover, dan kunnen de bierliefhebbers meer dan honderd verschillende speciaalbieren proeven.

Brouwerij De Vlijt uit Apeldoorn, bekend van de Veluwse Schavuyt, mag natuurlijk niet ontbreken. Ook stadsbrouwer Ton Fisser is aanwezig. Voor het eerst aanwezig is de onlangs opgerichte Apeldoornse microbrouwerij Puik Bieren. Apeldoorner Alfred van Geijn is gek op Duitse bieren. Op zijn speurtocht door het land van Merkel en Rummenigge heeft hij een paar pracht exemplaren ontdekt. Die presenteert hij vol trots op zondag.

Maar Apeldoorn Bruist is veel meer dan bieren met een link naar de stad. Diverse toppers uit de Nederlandse speciaalbierwereld laten de bezoekers kennis maken met hun brouwsels. Brouwerij Rodenburg is aanwezig, net als brouwerij Maallust en Two Chefs Brewing. Ook uit het buitenland komen enkele brouwerijen.

Voor de liefhebbers van speciaalbier is er zondag 6 september tussen 12.00 en 20.00 uur van alles te beleven. Behalve bier is er ook eten en entertainment. Het Marktplein ligt tegen het winkelgebied aan en de winkels zijn zondag geopend, dus als niet alle gezinsleden op ontdekkingstocht door bierland willen, is er genoeg ander vertier.

Kijk hier de sfeerimpressie van vorig jaar!