Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij presenteert eerste bier

23 februari 2015 om 21:10

De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij presenteert vrijdag het eerste bier. Dat gebeurt in het gemeentehuis van Dalfsen. Vanaf vrijdagmiddag is het nieuwe bier verkrijgbaar op diverse plekken in Dalfsen en omgeving.

De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is een stichting die bestaat uit Jos Verlaak (brouwer), Stefan Maats en Frans Lenferink en Stefan Diderich.  Het initiatief heeft als doel het oprichten en beheren van een zorgbrouwerij. Door speciaalbieren te brouwen stelt de AVB mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in staat hun steentje bij te dragen aan de maatschappij.

In november vorig jaar organiseerde de brouwerij een proeverij met een aantal testbieren. Op 19 december werd het eerste bier gebrouwen. Dat gebeurde in bij Admiraal brouwerij in Aldtsjerk.

Het streven van de stichting is een eigen brouwerij. Tot dat moment wordt er gebrouwen bij Admiraal Brouwerij. Het bier, naar een recept van Jos Verlaak, wordt na het bottelen voorzien van etiketten bij het leerwerkcentrum van Philadelphia in Dalfsen. Hier wordt het bier ook verpakt en klaargemaakt voor transport naar klanten.